Hvorfor er personlige gaver gode?

Rate this post

Der er mange gode grunde til, at personlige gaver er bedre end upersonlige gaver. Vi elsker forhåbentligt alle sammen at modtage gaver, men gaver er ikke bare gaver. Gaver er noget vi giver til hinanden, for at fejre en anledning eller vise en gestus hvad end årsagen bag end må være. Og personlige gaver er bare bedre til at signalere taknemmelighed og påskønnelse af relationen mellem 2 eller flere personer.

At gøre sig umage i gavejagten er et must hvis man ønsker at gaven skal være personlig. Personlige gaver er skabt ved betænksomhed og generelt er det hele indsatsen værd. Det er nemlig ikke kun modtageren af gaven der får noget ud af indsatsen – følelsen af, at give en god gave er fantastisk.

Reaktionen man får, når gaven pakkes op, kan være utroligt givende og det giver en følelsen som er svær at fremtvinge andre steder. Det handler nemlig ikke kun om at tage, men så sandeligt også om at give. 

Personlige gaver er gode, fordi de forbinder mennesker og viser at man har gjort sig umage – Det gør en flaske vin fra den lokale ikke!

Hvornår er en gave personlig? 

Det er meget individuelt hvornår en gave er personlig. Der er ikke noget decideret svar på, hvornår grænsen fra upersonlig til personlig ligger. Det vigtigste når man ønsker at give en god gave er, at være betænksom. Brug tid på processen. Tag dig tid til at gennemgå personens præferencer og værdier hvad end det er en personlig gave til ham eller hende.

Selvom du ikke har fået en lang ønskeliste, så kan man stadig (hvis man kender personen godt) finde på noget personligt helt uden ønsker.  Så længe du har gjort dig umage og har gode intentioner så skal personen nok mærke at du har brugt tid og energi på gaven – og det betyder meget. 

Eksempel på en personlig gave

Men hvordan kan personlige gaver så se ud? Det er som berørt tidligere meget individuelt, men vi vil her give et par eksempler på overordnede personlige gaver, som helt sikkert vil skabe værdi for modtageren.

Adrenalin oplevelse 

Lad os antage at du leder efter en mandlig gave til en der virkelig elsker biler, men aldrig har haft mulighed for selv at køre i en superbil. Han bruger meget tid på at se Formel 1, men har aldrig set det i virkeligheden.

I sådanne tilfælde vil det være en super personlig gave at slå hovederne sammen med flere fra familien eller venner, og give ham en tur i en formel 1 bil. Det er ikke helt billigt, hvorved der forslås at man går sammen med nogle stykker om gaven.

Hvis han generelt bare elsker superbiler og ikke er helt tosset med Formel 1, så kunne man også give en tur i en superbil.

Det kunne eksempelvis være i en Audi R8 eller Ferrari Spider 458. Uden at kende personlige tør vi godt love, at det vil være en gave han sjældent glemmer. Endda hvis man ikke er super vild med biler, vil sådan en gave højst sandsynlig være en god oplevelse. 

Det var altså bare ét enkelt eksempel på en personlig gave til en drengerøv der går op i biler, men aldrig har haft mulighed for at udleve sin drengedrøm. Det vigtigste er at tænke på personens interesse. Hvad gør ham/hende glad? Og hvad kan du gøre for at gøre dem glad? Vi er sikre på, at hvis bare du gør en indsats, så bliver gaven fantastisk!

Find mere inspiration til gaven lige her.